Enrolment options

Suojaa oikeutesi! Tavaramerkki- ja tekijänoikeudet (1) (30.5.2023)

Teacher Mia Lehto

Tavaramerkki on merkki, joka erottaa yrityksen tuotteet ja palvelut kilpailijoiden valikoimista. Se voi olla esimerkiksi nimi, logo, tunnuslause tai symboli. Tavaramerkki antaa omistajalleen yksinoikeuden merkkiin sen kattamien tavaroiden ja palveluiden osalta, sekä kielto-oikeuden kieltää muita käyttämästä samankaltaista merkkiä vastaaville tuotteille tai palveluille.

Tekijänoikeus puolestaan on oikeus, joka antaa tekijälle yksinoikeuden hyödyntää teostaan, esimerkiksi kirjaa, elokuvaa tai musiikkia. Tekijänoikeus antaa tekijälle oikeuden määrätä, miten teosta käytetään, kopioidaan ja jaetaan.

Tavaramerkki ja tekijänoikeus ovat siis molemmat immateriaalioikeuksia, jotka suojaavat omistajan etuja. Tavaramerkki suojaa yrityksen brändiä ja tekijänoikeus suojaa tekijän luovaa työtä. Molemmat suojamuodot ovat siis monen yrityksen kilpailukyvyn kannalta äärimmäisen tärkeitä asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.

Kouluttaja: Jerry Härkönen

Avainsanat: Dawn Raid -sovellus, digimarkkinointi, DMA, DSA, ePrivacy, GDPR, immateriaalioikeudet, IPR, kilpailulainsäädäntö, kilpailuoikeus, lainsäädäntö, laki, lisenssit, sopimusoikeus, tarkastukset, tavaramerkit, tekijänoikeudet, tekijänoikeus, tietosuoja, tuotesuojaus, vastuullisuus, viestintä, viranomaiset, yritysvastuu, yritysvastuudirektiivi

Self enrolment (Student)
Self enrolment (Student)